fbpx

Bijenwas kent geen toevoegingen van mensenhanden. Bijen ‘zweten’ bijenwas en bouwen hiervan het bijenwas raat. Dit gebruiken ze cellen van te bouwen waarin ze al hun honing en stuifmeel opslaan. Ook worden hierin eitjes gelegd. Aan het einde van de zomer krimpen de volken naar de overwinterstand en worden de honingramen geoogst. Deze ramen worden in de ‘smelter’ gestoomd waardoor de houten frames weer leeg zijn voor volgend jaar. Van de bijenwas die de smelter opvangt worden weer nieuwe ramen gemaakt waarop de bijen weer cellen gaan bouwen. Omdat er elk jaar bijenwas bijkomt doordat de bijen blijven produceren blijft er was over. Perfect dus om kaarsen van te maken! Een natuurlijker product bestaat bijna niet.

Paraffine, de grondstof voor reguliere kaarsen, is een restproduct uit de olie-industrie. Daarnaast geeft deze giftige stoffen vrij zoals Benzeen en tolueen. Tot slot komt er roet vrij bij het verbranden van paraffine kaarsen.

De waxinelichtjes komen zonder het bekende aluminium houdertje. Het is belangrijk om de kaars te plaatsen in een houder voor theelichtjes en niet los. Ook kun je natuurlijk gebruikte aluminium houders goed hergebruiken.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “10 kaarsjes van bijenwas” te beoordelen

Your email address will not be published. Required fields are marked

10 kaarsjes van bijenwas

7.00

Open chat
1
Heb je een vraag?
Hi! Kan ik je ergens mee helpen?