fbpx

De menstruatiecup van Anae is flexibel en volledig gemaakt van siliconen. Door het gebruik van de cup bespaar je een hoop geld en afval! De menstruatiecup is verkrijgbaar in twee maten.

Wat is de menstruatiecup?
Een menstruatiecup is een cupje wat je inbrengt in je vagina en die je bloed tijdens menstruatie opvangt.  De menstruatiecup kan drie keer de hoeveelheid bloed opvangen als een normale tampon en absorbeert het bloed niet. De cup is gemakkelijk schoon te maken en weer in te brengen. Ongeacht de heftigheid van je bloeding hoef je de cup alleen in de ochtend en in de avond te legen. Het gemakkelijkst is om dit op het toilet te doen. Je gaat zitten, ontspant zodat het steeltje iets naar beneden zakt. Je pakt de cup bij het steeltje, trekt hem uit je vagina en keert hem om in het toilet. Het kan fijn zijn om de cup en jezelf hierna te wassen. Gebruik alleen een ph neutrale zeep. Na je menstruatie kook je de menstruatie cup 10 minuten uit. De menstruatiecup is duurzaam in gebruik, je hebt geen tampons of maandverband meer nodig en de cup gaat meer dan 10 jaar mee. Hiermee bespaar je een hoop afval en geld! De menstruatie cup van Anae is gemaakt van siliconen.

Hoe gebruik je hem?

  1. Om in te brengen vouw je de cup dubbel, fixeer je hem tussen je vingers en breng je hem in zoals een tampon. Eenmaal ingebracht ontvouwt de cup zich zodat een licht vacuüm wordt gecreëerd. Zo blijft de cup prettig zitten, glijdt hij niet weg en vangt hij al het bloed op. Het kan zijn dat je hem de eerste dag een beetje voelt na het inbrengen maar dit zou moeten wegtrekken na enkele momenten.
  2. Voel je de steel zitten? Je kunt de balletjes aan de cup afknippen tot de gewenste lengte.
  3. Na maximaal 12 uur moet de cup weer verwijderd worden. Trek aan de steel totdat je zachtjes in de bodem van de beker kan knijpen. Daardoor wordt het vacuüm opgeheven en komt de cup vrij. Je kan hem nu legen in het toilet en omspoelen.
  4. Voor het eerste gebruik na aanschaf en aan het einde van elke menstruatie, moet de menstruatie cup worden gesteriliseerd. Je kookt dan wat water in een pannetje en laat de cup daar 10 minuten in koken. Je kunt hier een apart pannetje voor gebruiken indien gewenst.

De menstruatiecup is verkrijgbaar in twee maten. Over het algemeen geldt: Maat M is voor vrouwen onder de 30 jaar en vrouwen die nog niet zijn bevallen. De maat L is voor vrouwen boven de 30 of vrouwen die al eens (vaginaal) bevallen zijn.

Graag willen we nog meer betekenen voor de wereld en de toekomst. Vandaar onze samenwerking met Plan International Nederland! Plan zet zich in voor gelijke rechten en kansen voor meisjes en jonge vrouwen wereldwijd. Door bij Mambeco een duurzaam verzorgingsproduct van FairSquared aan te schaffen draag je direct bij aan Plan. Van elk verkocht product doneren wij 5 procent aan het water- en sanitatieproject in de regio Amhara, Ethiopië. Plan voorziet hier scholen van waterpompen en watertanks en bouwt voor meisjes aparte toiletblokken met wasruimtes en een invalidetoilet. Help je ook mee? Check hier onze actie op de website van Plan!

Maat

Maat M, Maat L

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Menstruatiecup Anae” te beoordelen

Your email address will not be published. Required fields are marked

Menstruatiecup Anae

18.90

Buy now
Open chat
1
Heb je een vraag?
Hi! Kan ik je ergens mee helpen?