Menstruatie cup

15.00

De menstruatie cup van Fair Squared is zacht en volledig gemaakt van FSC-gekeurd Fair Trade natuurrubber. Door het gebruik van de cup bespaar je een hoop geld en afval! Verkrijgbaar in twee maten.

Wissen

Beschrijving

Wat is de menstruatie cup?
Deze cup verzameld menstruatiebloed in de vagina. Op het plaatje staat hij ondersteboven, maar het is letterlijk een cup die het bloed opvangt. Hij kan drie keer de hoeveelheid bloed opvangen als een normale tampon. Ongeacht de heftigheid van je bloeding hoef je de cup alleen in de ochtend en in de avond te legen.

Hoe gebruik je hem?

  1. Om in te brengen vouw je de cup dubbel, fixeer je hem tussen je vingers en breng je hem in zoals een tampon. Eenmaal in het lichaam ontvouwt de cup zich zodat een licht vacuüm wordt gecreëerd. Zo blijft de cup prettig zitten, glijdt hij niet weg en vangt hij al het bloed op. Het kan zijn dat je hem de eerste dag een beetje voelt na het inbrengen maar dit zou moeten wegtrekken na enkele momenten.
  2. Voel je de steel zitten? Je kunt deze afknippen tot de gewenste lengte.
  3. Na maximaal 12 uur moet de cup weer verwijderd worden. Trek aan de steel totdat je zachtjes in de bodem van de beker kan knijpen. Daardoor wordt het vacuüm opgeheven en komt de cup vrij. Je kan hem nu uitbrengen, legen in toilet en omspoelen.
  4. Voor het eerste gebruik en aan het einde van het maandelijkse gebruik, moet de menstruatie cup worden gesteriliseerd. Je kookt dan wat water in een pannetje en laat de cup daar een paar minuten in liggen.

Verkrijgbaar in twee maten. Kies voor maat L na een vaginale bevalling.

Extra informatie

Maat

Maat M, Maat L

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Menstruatie cup” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *