Kaars – bijenwas – Korf

5.00

Kaarsje in de vorm van een bijenkorf van 100 % Nederlandse bijenwas. Handgemaakt door Mambeco! Een prachtig natuurlijk product met een heerlijke geur. Het kaarsje is 9 cm hoog en weegt 100 gram. 

Beschrijving

Bijenwas kent geen toevoegingen van mensenhanden. Bijen ‘zweten’ bijenwas en bouwen hiervan het bijenwas raat. Dit gebruiken ze cellen van te bouwen waarin ze al hun honing en stuifmeel opslaan. Ook worden hierin eitjes gelegd. Aan het einde van de zomer krimpen de volken naar de overwinterstand en worden de honingramen geoogst. Deze ramen worden in de ‘smelter’ gestoomd waardoor de houten frames weer leeg zijn voor volgend jaar. Van de bijenwas die de smelter opvangt worden weer nieuwe ramen gemaakt waarop de bijen weer cellen gaan bouwen. Omdat er elk jaar bijenwas bijkomt doordat de bijen blijven produceren blijft er was over. Perfect dus om kaarsen van te maken! Een natuurlijker product bestaat bijna niet.

Paraffine, de grondstof voor reguliere kaarsen, is een restproduct uit de olie-industrie. Daarnaast geeft deze giftige stoffen vrij zoals Benzeen en tolueen. Tot slot komt er roet vrij bij het verbranden van paraffine kaarsen.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kaars – bijenwas – Korf” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *