fbpx


IMG_2113

Je haar plastic vrij wassen met een shampoo en conditionerblok. Wat zijn de mogelijkheden en  hoe werkt het?

Wij testten al onze producten uit. Lees onze ervaringen in jouw zoektocht naar het product welke het beste bij jou past!

Lamazuna

Van Lamazuna hebben wij 5 verschillende soorten shampoo. Naast dat ze verschillende geuren hebben zijn ze geschikt voor droog, normaal of vet haar. Ikzelf heb de shampoo voor normaal haar uitgeprobeerd. Het shampooblokje zit in een kartonnen doosje. Helemaal plastic vrij dus! Lamazuna is een Frans merk.

Het blokje is erg hard, volgens Lamazuna staat 1 blokje gelijk aan 2 flessen shampoo en dit lijkt te kloppen. Ik heb zelf ruim 2 maanden met 1 blokje gedaan. Onder de douche maak ik eerst mijn haren goed nat, daarna wrijf ik met de zeep door mijn haar. Je kunt dit gerust meerdere keren doen, het blokje geeft niet veel schuim af. Als je genoeg schuim hebt dan was je je haar, net zoals een shampoo in fles. 1 keer wassen is genoeg. Wat mij op valt is dat met dit blokje de ervaring na het wassen hetzelfde is als met shampoo uit de supermarkt. Fris en glad haar, maar niet de volume die natuurlijkere zeep geeft. De geur is lekker, maar niet overheersend. Al met al een fijn blokje waar je lang mee doet, met alle eigenschappen van een vloeibare shampoo maar dan in een blokje! Het is een klein blokje, maar zuinig in gebruik!

Werfzeep

Werfzeep heeft twee shampooblokken, het voornaamste verschil is dat de ene honing bevat en de andere veganistisch is en daarnaast is de geur anders. Werfzeep is een Nederlands merk. De zeep wordt in Utrecht met de hand gemaakt. De verpakking is van papier gemaakt en het enige wat van plastic is gemaakt is het stukje plakband om de verpakking dicht te houden. Het blok van werfzeep geeft snel veel schuim af. Het is voldoende om een paar keer met het blok over je haar te wrijven. Het blokje door midden hakken en 1 helft per keer gebruiken is een goede tip om langer met de zeep te doen. Je doet dan een kleine twee maanden (c.a. 45 wasbeurten) met 1 blok zeep. Wrijf een paar keer over je haar, leg het blok aan de kant en was je haar. Bij erg vet haar is het beter om je haar twee keer te wassen met de zeep. Dit merk je aan de hoeveelheid schuim. Schuimt de shampoo niet zo veel de eerste keer? Was dan nog een keer! De zeep is heel natuurlijk en bevat geen synthetische gladmakers. Hierdoor voelt je haar stroef aan als het nat is. Dit wordt minder als je je haar een paar keer hebt gewassen doordat je haar gewend raakt aan het gebrek aan synthetische producten en dit proces zelf weer oppakt. Grote pluspunten van Werfzeep is het volume wat je haar krijgt, het feit dat Werfzeep super lokaal geproduceerd wordt en dat de zeep zeer natuurlijk is.

Loofy’s

Loofy’s zeep zit in een blikje, wat handig is om je zeep in mee te nemen. Je zeep er in bewaren is niet ideaal omdat het water niet weg loopt. En natte zeep is kleffe zeep waarin bacteriën kunnen groeien en je zeep is sneller op. Loofy’s is een Nederlands merk en komt in 4 verschillende geuren en types, de blauwe is speciaal voor krullend haar, de rode voor is voor alle haar typen, de groene voor normaal tot droog haar en de gele voor alle haar typen. Ik heb de gele shampoo gebruikt. Opvallend aan de Loofy’s shampoo is de sterke keur en de flinke schuim. Een paar keer over je haar wrijven is al genoeg voor een flinke hoop schuim. Wrijf een paar keer over je haar, leg het blok aan de kant en was je haar. Het gebruik van deze shampoo is hetzelfde als vloeibare shampoo. Je behoudt iets meer volume dan bij de Lamazuna blokken. De sterke geuren zijn lekker en elke zeep ruikt heel anders. (Blauw is linnen, groen is limoen, geel banaan en rood is grapefruit). Je moet wel van sterke geuren houden om voor deze shampoo te kiezen.

Conditioner blokken van HelemaalShea

HelemaalShea is, zover wij konden vinden, de enige Nederlandse producent van conditioner blokken. Ik heb lang haar wat snel in de klit raakt en de extra verzorging van de punten vind ik prettig. HelemaalShea heeft drie verschillende blokjes. Een voor normaal tot vet haar, een voor normaal tot droog haar en een voor alle haar typen. Omdat ik helemaal gek ben op patchoeli heb ik gekozen voor het blok voor normaal tot droog haar. Na het wassen van je haar wrijf je een paar keer over de punten van je haar en al snel voel je dat je haar zachter wordt. Je kunt de conditioner vervolgens even laten intrekken en uitspoelen. Je haar is super zacht, makkelijk doorkambaar zonder dat je volume minder wordt. Er komt maar heel weinig van het blokje af waardoor je zo rond de 3 á 4 maanden met een blokje kunt doen! Op vakantie heb ik een stukje afgesneden om mee te nemen. Ideaal voor een lichte toilettas. Ik ben super tevreden over de conditioner van HelemaalShea!

PS: Het schrijven van dit blog is niet op verzoek geweest van de leveranciers. Wij willen graag onze klanten stimuleren om duurzame keuzes te maken en hopen dat het beschrijven van de shampoo en conditioner blokken jullie helpen om een keuze te maken.


0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *