Plastic vrije haarverzorging, hoe werkt het?

Plastic vrij je haar wassen met solid shampoo en conditioner, hoe werkt het?

Het wassen van je haar met solid shampoo en conditioner is in praktijk niet heel anders dan wassen met vloeibare shampoo en conditioner. Het grootste voordeel is dat je volledig plastic vrij je haar kunt verzorgen! Afhankelijk van het merk staat 1 blokje gelijk aan 2 tot 4 flessen wat ook betekent dat je veel bespaart op de uitstoot van de transport. Het grootste verschil is dat je goed moet nadenken hoe je je blokjes gaat bewaren. Ze moeten kunnen drogen na gebruik en het is belangrijk ze niet te laten liggen in de straal van de douche. Ik heb zelf geen badrand, vensterbank of iets dergelijks in mijn douche om ze op te leggen maar heb een creatieve oplossing gevonden! Ik heb een RVS rekje gekocht en een haakje met secondelijm opgehangen aan mijn douchemuur. Hier liggen op soaplifts (van bioplastic gemaakte zeepschaaltjes) en liggen al mijn zeepjes!

In gebruik zijn de solid shampoo & conditioner praktisch hetzelfde; je wrijft het blokje over je natte haar tot je voldoende schuim hebt en wast je haar zoals je gewend bent. De conditionerblok wrijf je over de uiteinden van je haar en laat je 2 minuten intrekken net als gewone conditioner! Elk blokje heeft zijn eigen eigenschap. Hieronder kun je mijn eigen ervaring lezen van elk blokje, hopelijk helpt dit in het maken van je keuze welke zeep het beste bij jou past! Het assortiment vind je hier!

Solid shampoo van Happy Soaps

De shampoo van Happy Soaps creëren een heerlijk schuim en hebben heerlijke sterke geuren. De shampoo's komen in een kartonnen verpakking. Deze shampoo voelt als gewone shampoo, zowel het gemak in gebruik als hoe het erna voelt. Je haar voelt fris en zacht. Mijn haar werd wel wat statisch als ik geen conditioner gebruikte maar met het gebruik van conditioner was dat probleem opgelost. Happy Soaps is een Nederlands bedrijf en hebben ondertussen hun zeepziederij ook in Nederland gevestigd! Alle producten van Happy Soaps zijn veganistisch. Happy Soaps is mijn persoonlijke favoriete shampoo.

Solid shampoo van Werfzeep

Werfzeep wordt in een zeepziederij in Utrecht gemaakt en komen in een papieren wikkel. Het bijzondere van de shampoo van Werfzeep is dat er heel weinig ingrediënten inzitten, de zeep is super natuurlijk! In gebruik merk je dat verschil ook; er zitten bijvoorbeeld geen siliconen gladmakers in, je haar heeft dat ook niet nodig maar dit zal je zeker in het begin merken; je haar voelt nat heel stug aan. Na elke wasbeurt wordt dit minder. Het grote voordeel van Werfzeep is dat je een enorm volume ervan krijgt; je haar zit en voelt fantastisch! Mijn haar moest er wel echt even aan wennen en voelde de eerste twee weken nog wat vettig aan. Ook moet je je haar wel grondiger wassen dan met de andere solid shampoos, het heerlijke is de grote hoeveelheid schuim. De geur is erg natuurlijk en niet sterk. Vind je natuurlijke shampoo belangrijk, heb je een hele gevoelige hoofdhuid en/of heb je zin in een coupe met prachtig volume? Probeer dan zeker deze shampoo uit. De kruidenshampoo is veganistisch.

Solid shampoo van Lamazuna

De solid shampoo van het Franse merk Lamazuna wordt gekenmerkt door subtiele geuren en een bescheiden hoeveelheid schuim. De zeepjes komen in een kartonnen doosje. Er zijn edities voor droog, normaal en vet haar. Je haar wordt goed gereinigd en voelt erna prettig aan. Het is een fijne shampoo maar ik vind het zelf prettiger om sterke geuren te hebben en meer schuim.

Solid shampoo van Loofy's

Loofy's in een Nederlands bedrijf met fijne shampoo's. Kenmerkend voor Loofy's zijn de sterke geuren en heerlijk schuim. Voor mij persoonlijk zijn de geuren net wat te sterk maar na het wassen is het niet zo dat je haren extreem ruiken. Ze zijn lekker fris en het gebruik van deze shampoo is eenvoudig. De shampoo's komen in een metalen blikje, Loofy's bieden op hun eigen website ook al losse blokjes aan, op onze site hebben we alleen nog een shampoo met een blikje.

Solid conditioner van Helemaal Shea

Helemaal Shea is een Nederlandse Zeepziederij die heerlijke producten maakt. Ik ben vanaf dag 1 fan van haar solid conditioners. Het maakt je haar heerlijk glad, ontklit zonder te verzwaren en heeft heerlijke geuren. De conditioner is eenvoudig aan te brengen; een paar keer wrijven over je natte haar en je bent klaar! De conditioners komen in vier edities met elk hun eigen unieke geur, 1 blokje is speciaal voor wat vetter haar, 1 blokje voor juist wat droger haar en 1 blokje is zonder essentiële oliën. Met 1 blokje doe je al gauw 3 maanden!

Solid condtioners van Happy Soaps

Sinds kort heeft Happy Soaps ook solid conditioner! Ik heb ze direct uitgeprobeerd: fijne geuren net zoals de shampoos! Het maakt je haar heerlijk glad en ontklit zonder te verzwaren. De conditioner is wel wat minder snel aan te brengen op je haar, het helpt om de conditioner eerst even onder de warme douchestraal te houden, dan komt de conditioner wat makkelijker los van het blokje.